Exposició "Transparències"

De Paula Lausin Clay

Finalitzat
Del 19.09.20 al 25.10.20

Exposició "Transparències", de Paula Lausin Clay

Paula L. Clay va ser la guanyadora de la Menció especial d’Art Jove del Festival Inund’Art en l’edició de 2019.

Del 19 de setembre al 25 d’octubre

Paula L. Clay va ser guardonada amb la Menció especial d’Art Jove que el Festival Inund’Art atorga anualment i la seva exposició també podrà visitar-se a la Sala d’Art Jove de Barcelona i a la Casa de la Generalitat de Perpinyà. El projecte, que també va rebre el suport dels Ajuts Kreas de l’Ajuntament de Girona per a la seva producció, planteja de quina manera la identitat es configura a partir de la relació que establim amb totes aquelles persones amb qui hem viscut i crescut. L’exposició presenta un seguit de retrats realitzats amb diferents capes de teles translúcides i es podrà visitar de manera gratuïta fins al 16 de març al Museu de la Mediterrània.

Transparències, de Paula L. Clay

Transparències és un projecte autobiogràfic, que parteix de les relacions establertes i experimentades al llarg del temps per l’artista dins el seu nucli familiar. La proposta es concreta en una sèrie de retrats de diverses dones de la seva família, teixits mitjançant diverses capes de teles translúcides. Seguint un pausat procés de producció, Paula L. Clay elabora cada un d’aquests retrats partint d’imatges o fotografies antigues d’algunes dones de la seva família -l’àvia Angelita, la iaia Maria, l’Eva Patrícia i la Clàudia- per acabar traslladant-les al suport tèxtil. La composició dels retrats a partir de la superposició de capes permet que, a través d’un joc lumínic, s’acabi revelant el rostre contingut en elles, com si es tractessin d’imatges que apareixen del no-res.

En la instal·lació en sala, les obres apareixen penjades com si es tractés de “roba estesa”, disposades de manera que l’espectador pot passejar entre elles i convivint amb altres materials i vestigis del procés creatiu desenvolupat per l’artista

Paula Lausin Clay

(Barcelona, 1990) és artista visual i il·lustradora, graduada en Arts Aplicades al Mur per l'Escola Massana de Barcelona. Actualment està cursant el Grau en Arts de la UOC i és artista resident al projecte de La Volta de Sant Narcís (Girona). Amb una llarga experiència en l’àmbit del disseny de vestuari per a produccions cinematogràfiques, teatrals i televisives, Paula L. Clay deriva cap a l’àmbit artístic amb el projecte Transparències, un treball autobiogràfic que posa en joc aquestes dues dimensions professionals.

Les seves propostes artístiques es basen en la investigació i l’experimentació amb materials translúcids, creant superposicions i així trobant l’efecte i relació que hi ha entre textura i llum. Treballa amb teixits naturals com el lli i el cotó o amb papers vegetals que li donen aquesta llibertat d’experimentar. El principal interès conceptual és la figura femenina, les relacions i vincles que sorgeixen entre les dones i el paper i el rol de la dona en la societat actual.

Més informació:  https://paulausinclay.wordpress.com   -   http://www.femlavolta.cat/paula-clay

Horari de Ca l'Anita:

De dilluns a divendres de 10 h a 13.30 h

Dissabtes, diumenges i festius de 12 h a 14 h i de 17 h a 20 h

Dissabte
19
set
Diumenge
20
set
Dilluns
21
set
Dimarts
22
set
Dimecres
23
set