1917, El escándalo, Parásitos i Richard Jewell, films del programa Cinema a la Fresca de la Ciutadella de Roses

28.06.2021

La Ciutadella de Roses torna a oferir aquest mes de juliol sessions de cinema sota les estrelles amb el programa Cinema a la Fresca, que enguany projectarà 4 pel·lícules reconegudes per públic i crítica: 1917, El Escándalo, Parásitos i Richard Jewell. Aquest estiu el cicle canvia de dia i les projeccions tindran lloc els dimecres. L’entrada és gratuïta, tot i que cal reservar plaça prèviament a través de la web rosescultura.cat o bé a la recepció de la Ciutadella.

Avui mateix, dilluns 28 de juny, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses obre la reserva de places per assistir a les projeccions del cicle, les quals tenen aforament limitat. Durant les sessions es mantindran les mesures establertes per les autoritats sanitàries en cada moment referents a l’ús de mascareta, distàncies de seguretat, neteja de mans (a l’entrada de la Ciutadella hi ha a disposició del públic gel desinfectant),...

1917, de Sam Mendes, obrirà la programació el 7 de juliol. El film, guardonat amb els Globus d’Or a millor director i a millor pel·lícula dramàtica i amb 3 Premis Òscar (fotografia, so i efectes visuals), descriu la cruesa de la Primera Guerra Mundial a través de dos joves soldats britànics que reben una missió aparentment impossible.

Basada en part en una anècdota explicada a Mendes pel seu avi patern, Alfred Mendes, la història transcorre durant la primavera de 1917 al nord de França, quan els dos soldats (Schofield i Blake), inicien una carrera contrarellotge en la qual hauran de travessar territori enemic per lliurar un missatge que evitarà un mortífer atac contra centenars de soldats, entre ells el germà del propi Blake.

Paràsitos, del director sud-coreà Bong Joon-ho, donarà continuïtat al cicle el 14 de juliol amb la turbulenta estratègia ideada pels membres d'una família pobra per tal d'esdevenir empleats d'una família molt opulenta, fent-se passar per empleats altament qualificats i amagant el seu vincle familiar.

La pel·lícula, una metàfora social que convida a la reflexió, es va convertir l’any 2019 en la primera pel·lícula sud-coreana en obtenir la Palma d’Or al Festival de Cannes i va aconseguir, el mateix any, quatre Òscars (millor pel·lícula, millor director, millor guió original i millor pel·lícula de parla no anglesa).

El 21 de juliol, la gran pantalla de la Ciutadella oferirà El escándalo, del director Jay Roach i amb Charlize Theron, Nicole Kidman i Margot Robbie en el repartiment, donant vida a un grup de dones que aconseguí posar fi a un dels imperis mediàtics més poderosos i controvertits de les darreres dècades, Fox News.

La història està basada en fet reals entorn a l’escàndol produït l’any 2016, quan la presentadora i estrella televisiva Gretchen Carlson (Nicole Kidman), destapà els abusos sexuals que tingueren lloc en la cadena Fox News, capitenajada per Roger Ailes.

Finalment, el 28 de juliol, el cicle de cinema clourà l’edició 2021 amb Richard Jewell, dirigida per Clint Eastwood. La cinta descriu l’atemptat terrorista durant els Jocs Olímpics de 1996 a Atlanta i les seves conseqüències, quan el guàrdia de seguretat Richard Jewell va localitzar una bomba i alertà a les autoritats per a l’evacuació del públic, essent posteriorment erròniament acusat d’haver-la col·locat ell mateix.

Totes les pel·lícules seran emeses en llengua castellana, els dimecres de juliol, a les 22 h.

Notícies