L’església de la Ciutadella acull el concert de piano d’Albert Guinovart

28.07.2017

El cicle Música i Patrimoni de Roses portarà aquest diumenge, 30 de juliol, el concert de piano d’Albert Guinovart a l’església de la Ciutadella de Roses. L’audició tindrà lloc a les 22 h, i el preu de l’entrada és de 5 €.

Música i Patrimoni és una iniciativa de l’Ajuntament de Roses i de la pianista Carme Vilà, nascuda aquesta temporada amb l’objectiu de recuperar les audicions de música clàssica a l’aire lliure per a les nits d’estiu a Roses. Un cicle on s’aposta per la qualitat dels intèrprets i la bellesa dels escenaris que indrets com la Ciutadella o el Castell de la Trinitat poden oferir per gaudir d’una vetllada musical, i que el consistori preveu mantenir en futures edicions.

El proper diumenge, el polifacètic Albert Guinovart clourà la programació del cicle a l’església de la Ciutadella, amb un concert de piano. Albert Guinovart és un dels músics més complets del panorama català actual, que desenvolupa la seva activitat entre la interpretació com a pianista, la composició i la docència.

Format a Barcelona, marxà a Londres per a estudiar amb Maria Curcio. Ha tocat per tota Europa, Sudamèrica, Estats Units, Canadà, Japó, Orient Mitjà, Austràlia i Nova Zelanda, en recitals i amb orquestres diverses.

És conegut pels seus premiats musicals: Mar i Cel, Flor de Nit, Gaudí, el musical de Barcelona, Paradís, La Vampira del Raval i Scaramouche. També ha compost les òperes, Atzar, i Alba eterna, el ballet Terra Baixa, abundant música simfònica i cambrística, i ha fet incursions en la televisió i el cinema.

Té més de 30 enregistraments (Harmonia Mundi, Decca i EMI), i l’últim enregistrament amb SONY ha estat un èxit. És professor d’orquestració i composició a l’ESMUC, i acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts i de Sant Jordi.

Notícies