Arriba la vuitena edició del cinema a la fresca a la Ciutadella, tots els dijous a la nit, del 29 de juny fins al 3 d'agost

08/06/2017

El dijous 29 de juny arrenca la vuitena edició de Cine Ciutadella, el cicle de cinema a l’aire lliure que any rere any ofereix la possibilitat de redescobrir l’emblemàtic espai de la Ciutadella de Roses amb aquesta refrescant proposta. Els films Cafe Society, Tarde para la ira, La llegada, Kubo, Whiplash i Captain Fantastic, són les 6 projeccions programades per a aquesta temporada.

Cine Ciutadella és l’única iniciativa de la Costa Brava que ofereix la possibilitat de gaudir dels grans títols de la cartellera en versió original emplaçant l’espai de les projeccions en un dels indrets més destacats del patrimoni històric de la zona. La proposta de cinema a l’aire lliure permet gaudir del cicle de pel·lícules amb els amics o la família en un espai obert, en sessions nocturnes que es poden acompanyar d’un pícnic que cada espectador pot elaborar especialment per l’ocasió. Un total de 6 sessions que portaran a la pantalla d’aquest peculiar cinema les grans pel·lícules que recentment han ocupat les nostres cartelleres amb una barreja de gèneres que va des de la comèdia al cinema d’animació o el drama romàntic.

Cine Ciutadella segueix apostant per una programació variada i de qualitat, amb títols recents pensats per a tots els públics i que a la vegada són mostres de qualitat cinematogràfica i de diversitat de gèneres.

Començant pel cinema americà trobem com a primera proposta Cafè Society, que serà l’encarregada d’inaugurar les nits de Cine Ciutadella. La pel·lícula, dirigida per Woody Allen, ens torna la millor versió del director amb una comèdia romàntica ambientada al Hollywood dels anys 30. Seguirem amb un dels millors films de ciència ficció dels últims anys, La llegada de Denis Villeneuve, una història commovedora i reflexiva que no deixarà a ningú indiferent. En el marc de la nit familiar els espectadors podran gaudir de Kubo y las dos cuerdas mágicas, una pel·lícula sorprenent nominada com a millor llargmetratge d’animació als Oscar i als Globus d’Or. I pels amants de la música i de les històries de superació us proposem el film Whiplash, aclamada òpera prima de Damien Chazelle, una pel·lícula intensa i vibrant que mantindrà el públic en tensió constant. Per acabar el recorregut del cicle es projectarà Captain Fantastic de Matt Ross, una extraordinària pel·lícula que ens parla d’una família que opta per viure aïllada al mig de les muntanyes.

Complementant els títols americans, Cine Ciutadella proposa un títol espanyol, Tarde para la ira, el film més guardonat en la passada edició dels Goya, i el debut com a director de l’actor Raúl Arévalo. Un thriller poderós, intens i magníficament interpretat que manté l’espectador captivat davant la pantalla de preincipi a fi.

Cine Ciutadella celebrarà aquest estiu la seva vuitena edició, convertint-se així en una activitat que molts rosincs, empordanesos i visitants esperen com un "clàssic" de la temporada estiuenca. L’assistència de públic ha anat creixent estiu rere estiu, aconseguint tenir ja un públic fidel local així com espectadors que vénen d’arreu de la comarca. A la passada edició van assistir un total de 800 espectadors, xifra que es valora molt positivament tenint en compte la climatologia pròpia de la zona que acaba afectant sempre alguna de les sessions programades. Per aquesta propera edició l’organització aspira a arribar als 1000 espectadors.

Podeu consultar la programació completa en el dossier adjunt

 Dossier_CineCiuatdella_2017_CAT.pdf — PDF document, 1.11 MB (1160214 bytes)

Notícies