II Jornada de Mar i Salut - CANVI DE DATA

Organitza Càtedra Oceans i Salut Humana de la UdG

Finalitzat
Del 21.09.19 al 29.09.19 | 17:00 h

II Jornada de Mar i Salut - Conferències    - CANVI DE DATA DEL 21 AL 29 DE SETEMBRE

A les 17 h, al Teatre Municipal

Organitza: Càtedra Oceans i Salut Humana, ICO, CAP Roses, Fundació Roses Contra el Càncer, Direcció General de Pesca i Afers Marítims (Generalitat de Catalunya)

Col·labora: Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava, MedPAN Small Projects i Port de Roses

Més informació a: http://www.oceanshealth.udg.edu/ca/agenda.html

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Programa:

Matí 09:45-14:00: Sortida amb vaixell al Parc Natural de Cap de Creus des del Port Esportiu de Roses amb el Catamarà "Màgic". Activitats recreatives a mar i salut mental.

Gratuït, cal inscripció (places limitades) omplint el formulari online fins a exhaurir les places via http://www.oceanshealth.udg.edu/ca/agenda.html (inscripció a partir del 10 de setembre)

Cadascú hauria de portar unes ulleres de natació (piscina), d’adult o de nen, que es lliuraran a l’Associació Educa, Aprèn, Esport per a la campanya d’ajuda als refugiats de Lesbos

Es farà una parada a una cala per fer natació o snorkel i s’explicarà els resultats del Small Project MedPAN

Tarda 17:30-20:15 Sessions Omega 3: el consum de peix i la nostra salut. Gratuït, entrada lliure (no cal inscripció). Lloc: Teatre municipal de Roses. C/ de Tarragona 81, 17480 Roses.

17:30-18:00 Benvinguda i Presentació de la Minia-Guia “Els Omega 3 de la Costa Brava” a càrrec del Dr. Josep Lloret (director de la Càtedra Oceans i Salut Humana)

18:00:18:45 Conferència “La prevención del cáncer por los alimentos de la Dieta Mediterránea” a càrrec del Dr. Carlos Alberto González, emèrit de la Unitat de Nutrició i Càncer de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), VII Premi del Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans

18:45-19:00 Introducció al tema “Consum de Peix i Salut Mental” a càrrec del Dr. Joan San, degà de la Facultat de medicina i codirector del grup de recerca SeaHealth de la UdG

19:00-19:45 Pica-pica interactiu sobre els Omega 3 i la Salut:

Salut cardiovascular: Dra. Eva Fontdecaba i Dr. Manel Espinet (CAP Roses)

Salut mental: Dra. Cristina Vendrell (CAP Roses) i Dr. Joan San (UdG)

Càncer: Dr. Angel Izquierdo i Dr. Carlos Alberto González (ICO), Sra. Mercè Homs, Sra. Natàlia Lluch i Sra. Pilar Serra (Fundació Roses Contra el Càncer)

Omega 3, pesca i consum. Dr. Sebastian Biton, Sr. Manuel Alcaide i Dr. Josep Lloret (UdG), Dra. Montserrat Demestre, Sr. Alfredo García de Vinuesa i Dra. Sílvia Gómez (ICM-CSIC)

19:45-20:15 Reconeixement per part de l’Estratègia Marítima de Catalunya de les iniciatives destacades sobre el benestar i la salut dels ciutadans i el seu vincle amb el mar.

Dissabte
21
set
Finalitzat
Diumenge
29
set
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR