L’activitat “Llegir té premi”, enguany des de casa

28.04.2020

La Biblioteca Municipal de Roses se suma, un anys més, a l’activitat “Llegir té premi” que organitza el Servei de Biblioteques del Departament. Un concurs dirigit a lectors de 8 a 16 anys que incentiva la lectura i permet optar a diferents premis.

Tot i que normalment aquest concurs es realitzava al juliol, enguany s’ha avançat per tal d’oferir a mainada i jovent una activitat relacionada amb la lectura durant el període de confinament. Els interessats a participar poden inscriure’s ja a la nova edició, que ha previst una participació màxima de 1.500 joves, però, gràcies a la col·laboració del proveïdor del servei es facilitarà la inscripció de tot el jovent interessat a participar-hi.

D’aquesta manera, des del 20 d’abril i fins al 21 de juny els participants podran llegir de manera individual o a través d’equips (clubs de lectura) que ells mateixos creïn les lectures seleccionades a la plataforma i optar a guanyar diferents premis en funció del nombre de lectures realitzades i la verificació de la comprensió lectora de les obres llegides.

Els participants podran seleccionar les obres a llegir entre 680 títols en català, castellà i anglès, també n'hi ha de lectura fàcil. Els títols a llegir es podran obtenir mitjançant la biblioteca digital eBiblioCat o estaran disponibles directament dins de la plataforma per cortesia de Legiland. Un cop llegida l'obra seleccionada els participants hauran de respondre una sèrie de preguntes sobre el títol triat. Cada pregunta correcta genera un nombre concret de punts: com més títols llegits i respostes encertades, més punts se sumen al compte del lector.

Es preveuen un seguit de premis per als lectors més actius com tauletes, rellotges intel·ligents i lots de llibres. El lliurament de premis es farà en un acte públic un cop es recuperi la normalitat i les condicions sanitàries ho permetin.

En el moment de registrar-se com a participant, els lectors han d'indicar quina és la seva biblioteca pública de referència, d'aquesta manera la biblioteca pot fer un seguiment de l'evolució dels seus usuaris. 

Calendari de participació

Inscripcions: A partir del 20 d’abril

Durada de l’activitat: del 20 d’abril fins al 21 de juny

Podeu accedir a tota la informacio a: http://llegirtepremi.cat/

Notícies