CARNAVAL 2023

Carnaval de Roses 2023

Una de les lliçons que ens ensenya l'experiència és que quan perdem una cosa és quan realment la valorem de veritat. Aquesta màxima seria aplicable a molts elements de la nostra vida que fins a l'any 2020 tots donàvem per descomptats i que la pandèmia ens va usurpar temporalment. Coses tan bàsiques que van des de simplement sortir de casa fins a trobar-nos amb amics i família. Les nostres festes tradicionals, i especialment el Carnaval, en serien un altre bon exemple.

Després de la suspensió de l'edició del 2021, el 2022 l'Ajuntament i les colles ens vàrem conjurar per a poder celebrar la festivitat adaptada a les moltes restriccions sanitàries encara vigents, i el resultat va ser una esperadíssima edició del carnaval que, tot i les limitacions que va haver d'afrontar, va ser molt ben rebuda per la gent i que va acollir millores que han arribat per quedar-se, com la regulació d'accés del Port Esportiu. Però malgrat la il·lusió que ens va fer a tots en aquell moment, cert és que no era, encara, la festa tal i com tots la coneixem i desitgem.

En canvi, aquest any 2023 torna el Carnaval amb tota la seva força. Aquests últims temps han estat complicats, però ens han de servir perquè la nostra festa en surti reforçada. Per valorar-la encara més i per optimitzar-ne l'organització. Perquè la fal·lera carnavalera, que des de fa segles caracteritza a Roses, ha superat molts obstacles en la nostra història, i de totes elles, com l'au Fènix, sempre n'ha sortit reforçada d'entre les cendres.

Us desitjo a tots i a totes que passeu un molt bon Carnaval. Gaudint com sempre, i també gaudint com mai.

Visca el Carnaval de Roses!

Joan Plana Sagué, Alcalde de Roses