Ca l’Anita presenta l’exposició d’Àlex Nogué "Un tren en pot amagar un altre"

26.04.2018

El proper dissabte 28 d’abril (20 h), Ca l’Anita inaugura l’exposició d’Àlex Nogué "Un tren en pot amagar un altre", mostra inclosa en el programa Exposicions Viatgeres de la Diputació de Girona. La mostra es podrà veure fins al 20 de maig.

Àlex Nogué ha pres com a títol d’aquesta proposta un rètol habitual a les estacions de tren franceses, "Un train peut en cacher un autre",per explicar que una imatge pot contenir més del que veiem. L’artista experimenta en aquesta mostra entorn la manera com percebem les imatges i, concretament, en la idea que "els milers d’imatges que envaeixen la vida quotidiana ens han fet desenvolupar l’habilitat d’identificar-ne ràpidament el significat, però això ha comportat la pèrdua de la capacitat d’embadalir-nos i de reconstruir les imatges des de l’experiència perceptiva de cada persona".


En aquest cas, a "Un tren en pot amagar un altre", Àlex Nogué planteja aquesta reflexió a través de 48 imatges fotogràfiques de 20,5 x 30,5 cm de fragments de paisatge de la Vall d’en Bas, sobre les quals ha intervingut mitjançant la pintura i el collage, i de dues instal·lacions fetes amb fusta i llum, pensades per ser recorregudes i viscudes per qui les mira.

La proposta expositiva de Nogué parteix d'una de les seves principals constants: el compromís de l’artista amb la societat i la necessitat que aquest ofereixi imatges que ajudin a obrir la ment i el cor de l’espectador, imatges amb missatge que ajudin a entendre quin lloc ocupem al món.

L’artista convida l’espectador a apoderar-se novament de la seva mirada; a rescatar l’enigma que tenen les imatges; a redescobrir-les i a reconèixer-s’hi. En definitiva, a experimentar un exercici visual que el porti de nou a l’essència de l’emoció estètica.

L’exposició es podrà a visitar a Ca l’Anita fins al 20 de maig, de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, i dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 i de 17 a 20 h.

Notícies