Celebració de Sant Jordi a l'Oficina de Català de Roses

24.04.2018

Intercanvi de llibres, lectura de llegendes, jocs de llengua, Pompeu Fabra i reflexions sobre la cultura catalana han estat els eixos d’aquest Sant Jordi a l’Oficina de Català de Roses

Durant la diada de Sant Jordi, l'Oficina de Català de Roses ha fet el tradicional intercanvi de llibres en català. La gent ha pogut portar llibres que tenia a casa, i que no volia rellegir més, i els ha pogut bescanviar. S’ha pogut triar entre novel·la, poesia, teatre, novel·la gràfica... La idea de donar una segona vida als llibres ha tingut molta acceptació.?

A part d’aquesta iniciativa, l'oficina també ha organitzat activitats diverses per a l’alumnat, com la lectura de llegendes de Sant Jordi i els jocs lingüístics amb els alumnes dels cursos de nivell Bàsic o Elemental. Des de l’Àrea de Cultura, s’ha regalat La petita història de Jaume Vicens i Vives als alumnes del nivell Bàsic. Per a molts, haurà estat el seu primer llibre en català.

Per la seva part, els alumnes del nivells Intermedi 1 i Suficiència 2 han recordat la figura de Pompeu Fabra amb motiu del 150è aniversari del naixement del lingüista i gramàtic. L’Homenots de Josep Pla sobre Fabra ha estat el pretext per treballar continguts gramaticals i lèxics, a partir de l’ànalisi textual que se n’ha fet a l’aula. D’una banda, s’ha difós la importància de l’obra de Fabra per a la llengua catalana. De l’altra, ha servit també perquè els alumnes prenguin consciència de les estratègies i recursos literaris de Pla.

L'Oficina de Català fa una valoració molt posotova de totes aquests iniciatives, que han despertat la curiositat dels alumnes tant pel que fa a Fabra, a la literatura o a les manifestacions culturals catalanes.

Notícies