Cloenda del VI Taller de lectura i conversa en català de l’Oficina de Català de Roses

21.03.2018

L’Oficina de Català de Roses ha realitzat la darrera sessió de l’activitat Fem-la petar amb un llibre, un taller de lectura i conversa en català, que s’ha dut a terme des del novembre de 2017 fins al març de 2018 a l’Espai Z de la Biblioteca Municipal de Roses.

Al llarg de tretze sessions, la Montse Sastre, la Mercè Fages i la Mar Pèlach, les tres voluntàries que s’ha fet càrrec del taller, han facilitat les orientacions adequades per tal que les persones inscrites s'hagin endinsat en la lectura en llengua catalana i hagin consolidat l’aprenentatge d’aquesta llengua. A partir de la lectura de textos i de les converses generades a partir d’aquestes lectures, els participants han millorat la fluïdesa i l’expressió oral en català.

Durant aquests quatre mesos, s’han llegit articles d’opinió d’autors diversos i temes ben diferents, contes de totes les èpoques, poemes d’arreu, etc. També s’ha llegit la novel·la Asfíxia, d’en Marc Grijalvo, amb qui es van poder intercanviar opinions i punts de vista en una sessió especial amb presència de l’autor.

En aquesta darrera sessió, els assistents han pogut acabar de llegir alguns dels textos que els havien quedat pendents, mentre feien un tast dels dolços, sucs i tes preparats per ells mateixos amb motiu de la cloenda.

L’organització d’aquest taller ha facilitat la implicació i participació en el projecte de tres persones voluntàries, a més de la col·laboració amb la Biblioteca Municipal, que disposa d’un espai idoni i veu afavorits els seus objectius de promoció de la lectura.

L’Oficina de Català de Roses, per la seva banda, ha participat en l’organització del taller i ha impulsat el projecte en el marc de les seves activitats orientades a promoure l’ús social del català a través d’activitats de foment de la lectura i de la conversa en català.

Notícies