Visita teatralitzada i presentació de la campanya arqueològica al Castrum Visigòtic de Roses

10.08.2017

Dins la programació de la Festa Major de Roses, demà, divendres 11 d’agost (19 h), tindrà lloc una visita teatralitzada al Castrum Visigòtic. Per a l’ocasió, a més, la visita comptarà amb la participació d’Anna M. Puig, directora de les campanyes arqueològiques realitzades els darrers anys al jaciment, que explicarà el desenvolupament de les mateixes i els coneixements obtinguts entorn al monument.

La darrera campanya d’excavació del castrum visigòtic del Puig Rom, es va realitzar el passat mes de juliol a càrrec de la Universitat Rovira i Virgili. Els treballs s’emmarquen en el projecte quadriennal subvencionat per la Generalitat de Catalunya i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses, per a l’estudi i posada en valor d’aquest jaciment.

El jaciment del Puig Rom, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 1963, data del segle VII dC i se situa en el context històric de finals de la Hispània romana i inici del domini dels monarques visigots.

Les campanyes realitzades al llarg d’aquests quatre anys, han permès la neteja, delimitació i conservació de les restes conegudes fins ara, així com la descoberta de nous espais i coneixements sobre la tipologia d’ocupació que es donà en el castrum, detalls que l’arqueòloga Anna Maria Puig donarà a conèixer durant la visita de demà.

Per participar en la visita cal inscriure’s prèviament a l’Oficina de Turisme.

Notícies