L’església de la Ciutadella i el Castell de la Trinitat acullen aquest estiu el cicle Música i Patrimoni

19.07.2017

El Cicle Música i Patrimoni ofereix el proper diumenge, 23 de juliol, el concert de Carme Vilà i Ignasi Tomàs, una proposta poètico-musical que tindrà com a escenari l’església de la Ciutadella de Roses.

El cicle Música i Patrimoni que torna a escollir com a escenari dos espais emblemàtics del patrimoni del municipi com són el Castell de la Trinitat i l’església de Santa Maria de la Ciutadella, per oferir concerts, en aquesta ocasió de música clàssica, durant les nits d’estiu. La iniciativa neix de l’Ajuntament de Roses i de la pianista Carme Vilà, amb l’objectiu de recuperar les audicions de música clàssica a l’aire lliure per a les nits d’estiu a Roses. Un cicle on s’aposta per la qualitat dels intèrprets i la bellesa dels escenaris que indrets com la Ciutadella o el Castell de la Trinitat poden oferir per gaudir d’una vetllada musical.

 

Després dels concerts del Cor i l’Orquestra Simfònica Harmonia i del pianista Eleuterio Domínguez, aquest diumenge arribarà el torn de la creació local de primer nivell, amb l’espectacle poèticomusical que oferiran els rosincs Carme Vilà i Ignasi Tomàs. Carme Vilà és una de les pianistes catalanes més rellevants i de major projecció internacional. La millor crítica musical europea ha lloat la seva tècnica prodigiosa i la seva modernitat interpretativa, fonamentada en la tradició dels grans pianistes centreeuropeus.

 

L’Ignasi Tomàs, fundador i director artístic del Grup de Teatre de Roses, ha col·laborat al llarg de la seva trajectòria amb diferents agrupacions teatrals, amb els serveis educatius de l’Auditori de Barcelona i del Gran Teatre del Liceu, amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, entre d’altres, i ha actuat com a narrador i rapsode en diverses ocasions. La seva profusa trajectòria artística es caracteritza per la intensitat i tenacitat amb què l’Ignasi afronta cada nou projecte, a més d’una sensibilitat i passió pel teatre que és capaç de transmetre i contagiar.

El concert tindrà lloc a les 21 h, a l’església de Santa Maria de la Ciutadella. El preu de l’entrada és de 5 €

PROGRAMA: TRANSCENDENTALS i ENTRANYABLES

Cançó i Dansa núm.6- Frederic Mompou
El Bosc- Ma. Àngels Anglada
Arabesca- Robert Schumann
Al vespre, un gerani- Luigi Pirandello
Sonata Op.27, núm.2 “Quasi fantasia”
Adagio sostenuto. Allegretto. Presto agitato - Ludwig van Beethoven
Primera visió - de Proses Bàrbares - Prudenci Bertrana
Preludis Op.23, núms.4 i 5 - Sergei Rachmaninoff
Sonetos del Amor Oscuro - fragments - Federico García Lorca
Scherzo núm.2, op. 31- Frédéric Chopin

Notícies