VI edició del certamen poètic dedicat a la vila de Roses

18.04.2017

Aquest matí, membres del Rotary Club Roses-Empúriabrava i de l'Ajuntament de Roses, han presentat la VI edició dels Jocs Florals de Roses, certamen que fomenta la creació literària, concretament el gènere de la poesia, amb la població de Roses com a temàtica central. La presentació de poemes, oberta a totes les persones aficionades a la poesia, es pot realitzar fins al proper 26 de maig.

La temàtica central del concurs és el municipi de Roses i s’estableixen tres categories temàtiques específiques: Rosa Natural Roja, poema sobre la vila de Roses; Rosa Natural Groga, poema sobre la vida al mar a Roses; i Rosa Natural Blanca, poema sobre els monuments de Roses.

Cada participant podrà concursar a les categories que desitgi, amb un màxim d’una obra per categoria, tot i que només podrà obtenir un premi. Les obres han de ser originals, inèdites i no poden haver estat premiades en altres concursos. L’extensió ha de ser d'entre 14 i 40 versos i l'estructura mètrica és lliure. La llengua utilitzada en les categories Rosa Natural Groga i Rosa Natural Blanca ha de ser el català, mentre que en la categoria Rosa Natural Roja es ot optar entre català o castellà. Cada poema ha de tenir un títol i ha d'estar signat amb un pseudònim.

Totes les categories tindran com a premi una placa commemorativa i 375 €. Els poemes guanyadors també es publicaran a la Revista de Festa Major que cada estiu edita l'Ajuntament.

Les obres s’han de lliurar electrònicament a través de www.seu-e.cat/web/roses, acompanyades per una instància genèrica amb les dades de la persona participant, fins al dia 26 de maig. El veredicte del jurat -format per l'assessor de Cultura de l'Ajuntament, un representant de Rotary Club, la directora de la Biblioteca Municipal, dos professors de literatura i una poetessa-, es farà públic el 24 de juny, a les 19 hores, al centre cultural Ca l'Anita.

Podeu trobar les bases completes en el document adjunt

jocsflorals_26maig.pdf — PDF document, 203 KB (208799 bytes)

Notícies