Divendres es presenta el documental La Pemba torna a Goli al Teatre Municipal de Roses

29.03.2017

El divendres 31 de març a les 20 hores es presenta el documental La Pemba torna a Goli al Teatre Municipal de Roses. Serà la primera vegada que es pugui veure a l'Empordà en un passi obert al públic. Es tracta d'una preestrena prèvia a l'estrena televisiva de TV3. L'entrada és gratuïta. Després de la projecció es farà un cinefòrum entre el públic assistent, i el director i la protagonista del film.

La Pemba torna a Goli és una coproducció de Jopergon i TV3, que compta la col·laboració de l'Ajuntament de Roses, que s'ha rodat a l'Himalàia nepalès durant la passada tardor i que mostra com és la vida en una comunitat xerpa allunyada del contacte amb el progrés alhora que presenta a la seva protagonista com a exemple d'integració i superació.

SINOPSIS: Pemba, una xerpa de l’Himàlaia, l’ètnia nepalesa mundialment coneguda per donar suport als alpinistes als cims més alts de món. Però ella mai ha escalat muntanyes; ella és una cantant de música folklòrica que va marxar del seu país a causa de la Guerra Civil que aquest va patir als anys 90 i que va començar una nova vida amb la seva família a Taradell, a la comarca d’Osona. La Pemba, però, decideix, vint anys després, emprendre un viatge de retorn a la seva aldea natal, Goli, situada en una recòndita vall al cor de l’Himàlaia i totalment desconnectada del progrés, per organitzar un concert i descobrir què queda del paradís on va créixer. En el seu viatge de retorn per celebrar aquest concert, ens ensenyarà, a través de deu personatges que viuen allà; la grangera, el monjo, la professora, el bruixot, el guia de muntanya, etc., com és la vida en un dels indrets més remots i mítics del planeta.

La pel·lícula compta amb el suport del Departament de Cultura, l'Ajuntament de Figueres, la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Roses, l'Ajuntament d'Olot, l'Ajuntament de Taradell, Focus Engelhorn, Peralada Vins i Cavas, i els mecenes del Verkami.

Trailer: https://vimeo.com/199433646

Notícies